Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výcvikové akce duben - květen

30.4.2011 Výcvikový den s Mirou Valentinem v KK Kuřim

miroslav_valentin.jpg

Konec dubna jsme zakončily v kynologickém klubu v Kuřimi na Moravě, kde jsem se zúčastnily výcvikového dne  se zaměřením na poslušnost a obrany pod vedením Miroslava Valentina (1. místo na Mistrovství ČR belgických ovčáků 2007, 8. místo na Mistrovství světa belgických ovčáků 2008 a 12. místo na Mistrovství světa belgických ovčáků 2009).

 

Ráno to ještě vypadalo, že počasí nebude našim výcvikovým snahám příliš nakloněno. Nakonec byl den sice chladný, ale bez deště, což Meg vyhovovalo lépe než předcházející velmi teplé dny. V průběhu dne jsme měli možnost poučit se z chyb ostatních v poslušnosti i na obranách a samozřejmě se zaměřit i na sebe. (Účastníci nastupovali na „plac“ individuálně a vždy si řekli, s čím potřebují poradit a na to se instruktor v následné lekci zaměřil). My nejvíce pozornosti věnovaly chůzi u nohy, zrychlení poloh a překusování aportu. Dostaly jsme spoustu dobrých rad a triků, včetně poznání, že aport můžeme začít cvičit úplně od začátku a rozfázovaně a jely jsme spokojeně domů. :-)

 

6.-8.5.2011 Prodloužený výcvikový víkend pod vedením Jiřího Ščučky

Tak nějak to vyšlo, že i další týden jsme vyrazily na výcvikovou akci – tentokráte na prodloužený výcvikový víkend konaný pod záštitou ZKO Probluz (Náš psí tábor).

 

20110506_105.jpg

Tedy upřímně řečeno málem jsme nevyrazily vůbec, protože Medulka v pondělí večer nějakým záhadným způsobem pozřela k druhé večeři venku tři tužší igelity velikosti kapesníku (normálně bych si myslela, že jsou to exempláře, které by ani pes nežral,....ale Méďa byla jiného názoru, ví bůh co bylo uvnitř zabalené). Igelity z ní po následující dva dny za různých nepěkných okolností odcházely nejrůznějšími způsoby, takže ještě večer před odjezdem jsme trávily na veterině, kde nám potvrdili, že pes sic zdecimován průjmem, je už zcela zdráv a při chuti.

 

Na výcvikový  víkend jsme tedy odjížděly ve stavu, kdy bylo potřeba psa pozorovat, zda-li se mu nepřitěžuje a s plánem, jak zajistit na chatce bez kuchyňky naší slečně dietní stravu (naštěstí existuje „sušená rýže“, ze které se po zajití stane rýže normální, samozřejmě kvůli sobě bych rychlovarnou konvici sebou nebrala, ale kvůli psovi a jeho dietě? Nic není nemožné :-)). Takže již tak neuvěřitelně velké množství věcí jsme rozšířili o nádobí a náčiní na přípravu dietní stravy. (Ono balení na pejskařské akce je vůbec záhadou, já osobně cestuji s jednou středně velkou taškou, Méďa má tašku s věcmi na výcvik, tašku s jídlem, výstavní židli, pelíšek, dvě misky, ručníky, kdyby pršelo,....milión dalších věcí a předmětů dovezených pod heslem „co kdyby“, takže jsme musely doma vysvětlovat, že se netěhujeme, ale po víkendu jsme zpátky jako na koni :-)).

Na Pecce se sešla stará dobrá parta lidí, které známe již z předchozích ročníků. Zásadní změna byla letos  v osobě výcvikáře, kterým byl Jiří Ščučka. Metodika výcviku je zaměřená na přirozenou komunikaci se psem a pozitivní motivaci,  což se mi moc líbilo. Méďa se také snažila, takže jedinou nevýhodou (pro ní) bylo, že pes se musel krmit zejména při výcviku, což znamenalo že byl pes celou dobu spíše polohladový než polosytý. Ale jinak jsem se opět dozvěděly mnoho nového, takže začínáme v některých oblastech výcviku zase od začátku, ale nevadí, hlavně, že nás to baví :-))).

 

Z nových věcí, které jsme si mohly vyzkoušet byl i trénink s klikrem a Méďa si i zaběhala cvičný coursing, který se jí moc líbil a určitě by jí i do budoucnosti moc bavil :-))) (Bohužel nemáme moc fotek, ale jen co budou, přihodíme :-)).

 

20110505_33.jpg

Po celou dobu vládla pohodová, pejskařská atmosféra a doufáme, že jsem se s účastníky neviděli nadlouho naposledy. Šikovného výcvikáře J. Ščučku jsme si raději pojistily dopředu a domluvily se na individuálních konzultacích a určitě rády vyrazíme i na další výcvikové akce. :-)